Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çilek Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Çilek Marmelatı
Pratik Çilek Marmelatı Tarifi

Malzemeler

1 kg şeker
1 kg olgun çilek
1 adet limonun suyu

Yemek Tarifi

Çilekleri bol suda iyice yıkayıp bir süre bekletin, sonra saplarını çıkarın.
Bir sıra çilek, bir sıra şeker olacak şekilde bir kaba dizin ve böylece bir gün bekletin.
Sonra ateşe oturtun ve şeker eriyip, şurup kıvamına gelinceye dek kaynatın.
Bir kevgir yardımıyla çilekleri şuruptan süzüp, çıkarın.
Kaptaki şerbeti kaynatarak koyu bir kıvama gelmelerini sağlayın.
Koyulaşan şuruba çilekleri yenide atın ve birlikte pişirin.
Pişen çilekleri ayrı bir kaba alın ve iyice ezip tekrar şerbetin içine atın.
Buna limon suyunu ilave edip, 2 dakika kaynatın, ateşten alıp kuru cam kaplara boşaltın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri