Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ceviz Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ceviz Reçeli
Pratik Ceviz Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg taze ceviz
2bardak su
6bardak şeker
½ limon

Yemek Tarifi

Cevizler yeşil iken kabuklarını soyup suda haşlayın; acısı çıkana kadar bol suda yıkayın.
Ayrı bir kapta su ve şekeri kaynatın, şerbet olsun buraya cevizleri ilave edin.
Şerbeti çekip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri