Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ceviz Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ceviz Reçeli
Pratik Ceviz Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg taze ceviz
2bardak su
6bardak şeker
½ limon

Yemek Tarifi

Cevizler yeşil iken kabuklarını soyup suda haşlayın; acısı çıkana kadar bol suda yıkayın.
Ayrı bir kapta su ve şekeri kaynatın, şerbet olsun buraya cevizleri ilave edin.
Şerbeti çekip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri