Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ceviz Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ceviz Reçeli
Pratik Ceviz Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg taze ceviz
2bardak su
6bardak şeker
½ limon

Yemek Tarifi

Cevizler yeşil iken kabuklarını soyup suda haşlayın; acısı çıkana kadar bol suda yıkayın.
Ayrı bir kapta su ve şekeri kaynatın, şerbet olsun buraya cevizleri ilave edin.
Şerbeti çekip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri