Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ayva Reçeli
Pratik Ayva Reçeli Tarifi


Ayva Reçeli

Malzemeler


1.
5 kilo ayva
5 su bardağı su
1.
5 kilo toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi


Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yataklarını bozmayacak şekilde rendeleyin.
Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın.
Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin.

Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın.
Reçel kıvamını bulduğunda, 2 çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın.
Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Daha sonra cam kavanozlara boşaltın.
Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmesi hindi dolmasını bir de bu tarifteki gibi deneyin...

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri