Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ayva Reçeli
Pratik Ayva Reçeli Tarifi


Ayva Reçeli

Malzemeler


1.
5 kilo ayva
5 su bardağı su
1.
5 kilo toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi


Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yataklarını bozmayacak şekilde rendeleyin.
Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın.
Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin.

Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın.
Reçel kıvamını bulduğunda, 2 çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın.
Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Daha sonra cam kavanozlara boşaltın.
Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri