Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Reçeli -I Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ayva Reçeli -I
Pratik Ayva Reçeli -I Tarifi

Malzemeler

1.
5 kg ayva
1.
5 kg şeker
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi

Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın.
Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın.
Bir tencereye altı su bardağı su koyup, ayvaları bu tencereye atın.
Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın.
Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin.
Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın.
Şurup kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın.
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri