Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Reçeli -I Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ayva Reçeli -I
Pratik Ayva Reçeli -I Tarifi

Malzemeler

1.
5 kg ayva
1.
5 kg şeker
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi

Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın.
Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın.
Bir tencereye altı su bardağı su koyup, ayvaları bu tencereye atın.
Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın.
Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin.
Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın.
Şurup kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın.
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri