Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Reçeli -I Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ayva Reçeli -I
Pratik Ayva Reçeli -I Tarifi

Malzemeler

1.
5 kg ayva
1.
5 kg şeker
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi

Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın.
Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın.
Bir tencereye altı su bardağı su koyup, ayvaları bu tencereye atın.
Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın.
Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin.
Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın.
Şurup kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın.
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Acıbademleri elinizde küçük parçalar halinde kırıp bir kaba aktarın. Üzerine süt ilave edip 15 dakika kadar bekletin.

Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri