Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayva Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ayva Marmelatı
Pratik Ayva Marmelatı Tarifi


Ayva Marmelatı

Malzemeler


1.
200 gram ayva
600 gram toz şeker
karanfil

Yemek Tarifi


Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün.
Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun.
Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun.
Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.

Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin.
Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun.
Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelât kıvamına buluncaya dek kaynatın.
Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hakan Bey'den Yunan Mutfağı'na ait bir yemek tarifi

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Kekleri ufalayıp, krema, ceviz, kayısı ve romla birlikte karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri