Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Armut Marmelatı
Pratik Armut Marmelatı Tarifi


Armut Marmelatı

Malzemeler


1 kilo armut
500 gram toz şeker
karanfil

Yemek Tarifi


Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün.
Çekirdeklerini çıkarıp çekirdeğin olduğu bölümleri temizledikten sonra tencereye koyun.

Tencereye biraz su ve birkaç karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin.

Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin.
Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin.
Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Biraz soğuduğunda cam kavanozlara boşaltın.
Tamamen soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatın.
Serin bir yerde saklayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri