Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Armut Marmelatı
Pratik Armut Marmelatı Tarifi


Armut Marmelatı

Malzemeler


1 kilo armut
500 gram toz şeker
karanfil

Yemek Tarifi


Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün.
Çekirdeklerini çıkarıp çekirdeğin olduğu bölümleri temizledikten sonra tencereye koyun.

Tencereye biraz su ve birkaç karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin.

Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin.
Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin.
Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Biraz soğuduğunda cam kavanozlara boşaltın.
Tamamen soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatın.
Serin bir yerde saklayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın.

Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri