Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Armut Marmelatı
Pratik Armut Marmelatı Tarifi


Armut Marmelatı

Malzemeler


1 kilo armut
500 gram toz şeker
karanfil

Yemek Tarifi


Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün.
Çekirdeklerini çıkarıp çekirdeğin olduğu bölümleri temizledikten sonra tencereye koyun.

Tencereye biraz su ve birkaç karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin.

Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin.
Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin.
Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Biraz soğuduğunda cam kavanozlara boşaltın.
Tamamen soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatın.
Serin bir yerde saklayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

Bir kabın içerisine kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri