Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Armut Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Armut Marmelatı
Pratik Armut Marmelatı Tarifi


Armut Marmelatı

Malzemeler


1 kilo armut
500 gram toz şeker
karanfil

Yemek Tarifi


Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün.
Çekirdeklerini çıkarıp çekirdeğin olduğu bölümleri temizledikten sonra tencereye koyun.

Tencereye biraz su ve birkaç karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin.

Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin.
Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin.
Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Biraz soğuduğunda cam kavanozlara boşaltın.
Tamamen soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatın.
Serin bir yerde saklayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hakan Bey'den Yunan Mutfağı'na ait bir yemek tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri