Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahududu Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ahududu Reçeli
Pratik Ahududu Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg ahududu
3bardak su
5bardak şeker
2kaşık limon suyu

Yemek Tarifi

Ahududuları temizleyerek bir tencereye koyun.
Üzerine şekeri döküp 2saat bekletin.
Zamanı dolunca da suyu ilave edip karıştırarak kaynatın.
Ara ara karıştırarak 40dk boyunca kaynatmay devam edin.
Şekeri iyice eriyince limon suyu katın ve 10dk daha kaynatın.
Reçel koyulaşınca ocaktan indirip kavanozlara doldurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri