Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahududu Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ahududu Reçeli
Pratik Ahududu Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg ahududu
3bardak su
5bardak şeker
2kaşık limon suyu

Yemek Tarifi

Ahududuları temizleyerek bir tencereye koyun.
Üzerine şekeri döküp 2saat bekletin.
Zamanı dolunca da suyu ilave edip karıştırarak kaynatın.
Ara ara karıştırarak 40dk boyunca kaynatmay devam edin.
Şekeri iyice eriyince limon suyu katın ve 10dk daha kaynatın.
Reçel koyulaşınca ocaktan indirip kavanozlara doldurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın ekmek tarifi

Bayramda sevdiklerinize ikram edeceğiniz minik tatlıları evde kendiniz yapın...

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri