Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahududu Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Ahududu Reçeli
Pratik Ahududu Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg ahududu
3bardak su
5bardak şeker
2kaşık limon suyu

Yemek Tarifi

Ahududuları temizleyerek bir tencereye koyun.
Üzerine şekeri döküp 2saat bekletin.
Zamanı dolunca da suyu ilave edip karıştırarak kaynatın.
Ara ara karıştırarak 40dk boyunca kaynatmay devam edin.
Şekeri iyice eriyince limon suyu katın ve 10dk daha kaynatın.
Reçel koyulaşınca ocaktan indirip kavanozlara doldurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın.

Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri