Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Kiş Tarifi | Pizzalar | Yemek Tarifleri
Peynirli Kiş
Pratik Peynirli Kiş Tarifi


Peynirli Kiş (4 Kişilik)

Malzemeler


300 gr Un
150 gr Margarin
1 Adet Yumurta
Tuz
Üzerine
6-7 Adet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
1/2 Su Bardağı Yeşil Zeytin
1/2 Su Bardağı Siyah Zeytin
150 gr Fıstıklı Salam
1 Kutu Labne Peyniri

Yemek Tarifi


Kiş hamuru için bir kapta unu ve tuzu karıştırın.
Margarini küp küp keserek, unun üzerine ekleyin.
Yumurtayı ilave edin.
Hamuru hızlı hızlı yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, buzdolabında yarım saat bekletin.

Kişin üzerine koyacağınız malzeme için soğanları ve dereotunu ince ince kıyın.
Yeşil ve siyah zeytinleri ince ince kesin.
Fıstıklı salamı küp küp doğrayın.
Geniş bir kapta doğranmış zeytinleri, taze soğanı, dereotunu, salamı ve labne peynirini karıştırın.

Hamuru kalıptan biraz daha büyük açın.
Kalıbın içine yerleştirin.
Fazla kenarlarını bıçakla kesin.
Hamurun üzerinde çatalla delikler açın.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğutun.
Peynirli harcı üzerine yayın.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif..

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri