Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Kiş Tarifi | Pizzalar | Yemek Tarifleri
Peynirli Kiş
Pratik Peynirli Kiş Tarifi


Peynirli Kiş (4 Kişilik)

Malzemeler


300 gr Un
150 gr Margarin
1 Adet Yumurta
Tuz
Üzerine
6-7 Adet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
1/2 Su Bardağı Yeşil Zeytin
1/2 Su Bardağı Siyah Zeytin
150 gr Fıstıklı Salam
1 Kutu Labne Peyniri

Yemek Tarifi


Kiş hamuru için bir kapta unu ve tuzu karıştırın.
Margarini küp küp keserek, unun üzerine ekleyin.
Yumurtayı ilave edin.
Hamuru hızlı hızlı yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, buzdolabında yarım saat bekletin.

Kişin üzerine koyacağınız malzeme için soğanları ve dereotunu ince ince kıyın.
Yeşil ve siyah zeytinleri ince ince kesin.
Fıstıklı salamı küp küp doğrayın.
Geniş bir kapta doğranmış zeytinleri, taze soğanı, dereotunu, salamı ve labne peynirini karıştırın.

Hamuru kalıptan biraz daha büyük açın.
Kalıbın içine yerleştirin.
Fazla kenarlarını bıçakla kesin.
Hamurun üzerinde çatalla delikler açın.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğutun.
Peynirli harcı üzerine yayın.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri