Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Kiş Tarifi | Pizzalar | Yemek Tarifleri
Peynirli Kiş
Pratik Peynirli Kiş Tarifi


Peynirli Kiş (4 Kişilik)

Malzemeler


300 gr Un
150 gr Margarin
1 Adet Yumurta
Tuz
Üzerine
6-7 Adet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
1/2 Su Bardağı Yeşil Zeytin
1/2 Su Bardağı Siyah Zeytin
150 gr Fıstıklı Salam
1 Kutu Labne Peyniri

Yemek Tarifi


Kiş hamuru için bir kapta unu ve tuzu karıştırın.
Margarini küp küp keserek, unun üzerine ekleyin.
Yumurtayı ilave edin.
Hamuru hızlı hızlı yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, buzdolabında yarım saat bekletin.

Kişin üzerine koyacağınız malzeme için soğanları ve dereotunu ince ince kıyın.
Yeşil ve siyah zeytinleri ince ince kesin.
Fıstıklı salamı küp küp doğrayın.
Geniş bir kapta doğranmış zeytinleri, taze soğanı, dereotunu, salamı ve labne peynirini karıştırın.

Hamuru kalıptan biraz daha büyük açın.
Kalıbın içine yerleştirin.
Fazla kenarlarını bıçakla kesin.
Hamurun üzerinde çatalla delikler açın.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğutun.
Peynirli harcı üzerine yayın.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri