Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyveli Pizza (8 Mini Pizza) Tarifi | Pizzalar | Yemek Tarifleri
Meyveli Pizza (8 Mini Pizza)
Pratik Meyveli Pizza (8 Mini Pizza) Tarifi


Meyveli Pizza (8 Mini Pizza)

Malzemeler


HAMUR İÇİN
Bir Miktar Yağ
3 Yumurta
50 gr Acıbadem Bisküvisi
1 Kahve Fincanı Margarin
1,5 Kahve Fincanı Tozşeker
Bir Tutam Tuz
Portakal Kabuğu Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2,5 Kahve Fincanı Un
İÇ MALZEME
250 gr Çilek veya Böğürtlen
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1-2 Çorba Kaşığı Çilek Likörü
300 gr Şeftali
250 gr Üzüm
50 gr Beyaz Çikolata
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Çam Fıstığı
300 gr Krem Şanti

Yemek Tarifi


Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın.

Bisküvileri ufalayın.
Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.
Yumurta sarısı, margarin, şeker ve tuz çırpın.
Portakal kabuğu, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Yumurta aklarını ve ufalanmış bisküviyi unlu karışıma ekleyin.
Hamuru tartölet kalıplarına paylaştırın.
Fırına verip 12 dakika pişirin.

Tartöletleri bozulmamalarına dikkat ederek kalıplardan çıkarın.

Bu arada çileği, pudraşekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin.
Şeftaliyi dilimleyin.
Üzümleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
Çikolatayı rendenin iri tarafı ile rendeleyin.

Hamurların üzerine çilekli püreyi sürün.
Kenarlarından boşluk bırakın.
Şeftali ve üzümleri karışımın üzerine yerleştirin.
Rendelenmiş çikolatayı ve çam fıstığını serpin.
Vanilyayı krem şantiye ilave edip karıştırın.
Meyveli pizzayı krem şanti eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri