Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyveli Pizza (8 Mini Pizza) Tarifi | Pizzalar | Yemek Tarifleri
Meyveli Pizza (8 Mini Pizza)
Pratik Meyveli Pizza (8 Mini Pizza) Tarifi


Meyveli Pizza (8 Mini Pizza)

Malzemeler


HAMUR İÇİN
Bir Miktar Yağ
3 Yumurta
50 gr Acıbadem Bisküvisi
1 Kahve Fincanı Margarin
1,5 Kahve Fincanı Tozşeker
Bir Tutam Tuz
Portakal Kabuğu Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2,5 Kahve Fincanı Un
İÇ MALZEME
250 gr Çilek veya Böğürtlen
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1-2 Çorba Kaşığı Çilek Likörü
300 gr Şeftali
250 gr Üzüm
50 gr Beyaz Çikolata
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Çam Fıstığı
300 gr Krem Şanti

Yemek Tarifi


Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın.

Bisküvileri ufalayın.
Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.
Yumurta sarısı, margarin, şeker ve tuz çırpın.
Portakal kabuğu, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Yumurta aklarını ve ufalanmış bisküviyi unlu karışıma ekleyin.
Hamuru tartölet kalıplarına paylaştırın.
Fırına verip 12 dakika pişirin.

Tartöletleri bozulmamalarına dikkat ederek kalıplardan çıkarın.

Bu arada çileği, pudraşekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin.
Şeftaliyi dilimleyin.
Üzümleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
Çikolatayı rendenin iri tarafı ile rendeleyin.

Hamurların üzerine çilekli püreyi sürün.
Kenarlarından boşluk bırakın.
Şeftali ve üzümleri karışımın üzerine yerleştirin.
Rendelenmiş çikolatayı ve çam fıstığını serpin.
Vanilyayı krem şantiye ilave edip karıştırın.
Meyveli pizzayı krem şanti eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri