Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karışık Pizza (1 Tepsi) Tarifi | Pizzalar | Yemek Tarifleri
Karışık Pizza (1 Tepsi)
Pratik Karışık Pizza (1 Tepsi) Tarifi


Karışık Pizza (1 Tepsi)

Malzemeler


HAMUR MALZEMESİ
Temel tarifdeki malzemelerle ve uygulama şekline göre hazırlayın.

PEYNİRLİ MALZEME
200 gr Küp Doğranmış Domates
Tuz, Karabiber
3 Domates
2 Çorba Kaşığı Kekik
80 gr Siyah Çekirdek
Fesleğen
300 gr Kaşar Peyniri
KARİDESLİ MALZEME
1 Limon
200 gr Karides
300 gr Kabak
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Yumurta
1-2 çorba Kaşığı Sirke, Tuz, Karabiber
1 Enginar (hazır ürün, konserve)
6 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
100 gr Süt Kreması

Yemek Tarifi


Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.
Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.
Kalanı rendeleyin.
Rendelenmiş peynirin yarısını, küp küp doğradığınız peynir ile karıştırın.
Karidesli malzeme için limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Suyun yarısını karideslerin üzerine dökün.

Kabağı ince dilimler halinde doğrayın.
Yağı kızdırıp kabakları kızartın.
Sirkeyi ekleyin,
Enginarı ikiye veya dörde bölün.
Süt kremasını yumurtayla çırpın.
Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Hamurun yarısına süt kremalı karışımın üçte birini sürün.
Karides, kabak ve enginarı üzerine yerleştirin.
Kalan süt kremalı karışımı üzerine dökün.
Doğranmış domatesi hamurun kalan yarısına yayın.
Peynirli karışımı, dilimlediğiniz domatesleri ve zeytinleri ekleyin.
Baharatları serpip peyniri ilave edin.

Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Havucu rendeleyin. Kaynayan suyun içine tortelliniyi dökün. 4 dakika kaynatın. Fasulyeleri tortellininin içine ekleyin, 2 dakika daha pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri