Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karışık Pizza (1 Tepsi) Tarifi | Pizzalar | Yemek Tarifleri
Karışık Pizza (1 Tepsi)
Pratik Karışık Pizza (1 Tepsi) Tarifi


Karışık Pizza (1 Tepsi)

Malzemeler


HAMUR MALZEMESİ
Temel tarifdeki malzemelerle ve uygulama şekline göre hazırlayın.

PEYNİRLİ MALZEME
200 gr Küp Doğranmış Domates
Tuz, Karabiber
3 Domates
2 Çorba Kaşığı Kekik
80 gr Siyah Çekirdek
Fesleğen
300 gr Kaşar Peyniri
KARİDESLİ MALZEME
1 Limon
200 gr Karides
300 gr Kabak
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Yumurta
1-2 çorba Kaşığı Sirke, Tuz, Karabiber
1 Enginar (hazır ürün, konserve)
6 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
100 gr Süt Kreması

Yemek Tarifi


Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.
Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.
Kalanı rendeleyin.
Rendelenmiş peynirin yarısını, küp küp doğradığınız peynir ile karıştırın.
Karidesli malzeme için limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Suyun yarısını karideslerin üzerine dökün.

Kabağı ince dilimler halinde doğrayın.
Yağı kızdırıp kabakları kızartın.
Sirkeyi ekleyin,
Enginarı ikiye veya dörde bölün.
Süt kremasını yumurtayla çırpın.
Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Hamurun yarısına süt kremalı karışımın üçte birini sürün.
Karides, kabak ve enginarı üzerine yerleştirin.
Kalan süt kremalı karışımı üzerine dökün.
Doğranmış domatesi hamurun kalan yarısına yayın.
Peynirli karışımı, dilimlediğiniz domatesleri ve zeytinleri ekleyin.
Baharatları serpip peyniri ilave edin.

Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri