Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karışık Pizza (1 Tepsi) Tarifi | Pizzalar | Yemek Tarifleri
Karışık Pizza (1 Tepsi)
Pratik Karışık Pizza (1 Tepsi) Tarifi


Karışık Pizza (1 Tepsi)

Malzemeler


HAMUR MALZEMESİ
Temel tarifdeki malzemelerle ve uygulama şekline göre hazırlayın.

PEYNİRLİ MALZEME
200 gr Küp Doğranmış Domates
Tuz, Karabiber
3 Domates
2 Çorba Kaşığı Kekik
80 gr Siyah Çekirdek
Fesleğen
300 gr Kaşar Peyniri
KARİDESLİ MALZEME
1 Limon
200 gr Karides
300 gr Kabak
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Yumurta
1-2 çorba Kaşığı Sirke, Tuz, Karabiber
1 Enginar (hazır ürün, konserve)
6 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
100 gr Süt Kreması

Yemek Tarifi


Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.
Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.
Kalanı rendeleyin.
Rendelenmiş peynirin yarısını, küp küp doğradığınız peynir ile karıştırın.
Karidesli malzeme için limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Suyun yarısını karideslerin üzerine dökün.

Kabağı ince dilimler halinde doğrayın.
Yağı kızdırıp kabakları kızartın.
Sirkeyi ekleyin,
Enginarı ikiye veya dörde bölün.
Süt kremasını yumurtayla çırpın.
Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Hamurun yarısına süt kremalı karışımın üçte birini sürün.
Karides, kabak ve enginarı üzerine yerleştirin.
Kalan süt kremalı karışımı üzerine dökün.
Doğranmış domatesi hamurun kalan yarısına yayın.
Peynirli karışımı, dilimlediğiniz domatesleri ve zeytinleri ekleyin.
Baharatları serpip peyniri ilave edin.

Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Ramada Plaza İstanbul Otel Pasta Şefi Kamil Ceviz'den taze meyvelerle yapılmış çok basit ve lezzetli bir tart tarifi... Yemesi de bir o kadar keyifli

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri