Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İkili Pizza (1 Tepsi) Tarifi | Pizzalar | Yemek Tarifleri
İkili Pizza (1 Tepsi)
Pratik İkili Pizza (1 Tepsi) Tarifi


İkili Pizza (1 Tepsi)

Malzemeler


HAMUR MALZEMESİ
Temel tarifteki malzemelerle ve uygulama şekline göre
hazırlayın.

KIYMALI MALZEME
1 Patlıcan
1 Kırmızı Dolmalık Biber
3 Diş Sarmısak
1 Arpacık Soğan
250 gr Kıyma
Tuz, Karabiber, Kırmızı Toz Biber
6 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
HAWAİ USULU
1/2 Ananas
3 Kereviz
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
7 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
400 gr Küp Doğranmış Domates

Yemek Tarifi


Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın.
Tuzlu suda bekletin.

Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.
Sarmısağı soyup kıyın.
Arpacık soğanını halkalar halinde doğrayın.

Patlıcanın suyunu süzün.
1 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı kavurun.
Kıymayı ekleyip iyice kavurun.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın.
Kalan yağı kızdırıp patlacanı kızartın.

Hawai usulü malzeme için ananası soyup ikiye bölün.
Ananası sekize bölün.
Kerevizi dilimleyin.
Yağı kızdırıp kerevizi kavurun.
Haşlanmış tavuk göğsünü ikiye bölün.

Küp doğranmış domatesi hamurun üzerine yayın.
Kıymalı karışımı hamurun yarısına yayın.
Patlıcan ve biberi ekleyip rendelenmiş peyniri serpin.
Hamurun ikinci yarısına kaşar peynirinin yarısını serpip tavuk göğsü, kereviz ve ananası yerleştirin.
Kalan kaşar peynirini üzerine serpin.

Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Önce servis yapacağınız tabağın tabanını roka ile yükseltin. Somonları dilerseniz rulo sararak ya da gül şeklinde kıvırarak rokaların üzerine yerleştirin.

Kekleri ufalayıp, krema, ceviz, kayısı ve romla birlikte karıştırın.

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri