Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Sebzeli Pilav
Pratik Sebzeli Pilav Tarifi


Sebzeli Pilav (4 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Sebze Suyu
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 İnce Dilimlenmiş Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Küçük Havuç (küp doğranmış)
2 İnce Dilimlenmiş Pırasa
1 İnce Doğranmış Kereviz Sapı
1/4 Doğranmış Lahana
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1.
5 Su Bardağı Sıcak Sebze Suyu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Sıcak suyla yıkanmış pirinçleri süzüp 2 su bardağı sebze suyuyla tencereye ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
Kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.
Ateşten alıp geniş bir mutfak bezinin üzerine pirinci yayıp kurumaya bırakın.
(Tane tane ayrılması için)
Sıvıyağı ısıtıp doğranmış soğan ve havuçları ekleyin.
Ateşi yükseltip sebzeler diri kalacak şekilde 2-3 dakika çevirin.
Tereyağı, tuz, baharat, diğer sebzeler ve pirinci ilave edin.
İyice karıştırın.
Sıcak sebze suyu ve soya sosunu ekleyin.
Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri