Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Davet Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Sebzeli Davet Pilavı
Pratik Sebzeli Davet Pilavı Tarifi


Sebzeli Davet Pilavı (4 kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı pilavlık pirinç
1 kabak
Yarım demet dereotu
10 taze soğan sapı
3 domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Pirinci yıkayıp tuzlu suda haşlayın.
Kabağı temizleyip küp küp doğrayın.
Domatesleri soyup doğrayın.
Taze soğan saplarını ve dereotunu yıkayıp kıyın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp kabağı kavurun.
Dereotu ve soğanı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ateşten alın.
Karışımın 3 çorba kaşığı kadarını süsleme için ayırın.
Fırın kalıbını yağlayın.

Pirinci süzüp eritilmiş margarin, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin.
İyice karıştırıp iki ayrı tabağa paylaştırın.
Birine kabaklı karışımı ilave edip harmanlayın.

Sade pirinci kalıba alıp kaşıkla düzeltin.
Üzerine domatesi yayıp kabaklı pirinci ekleyin ve fırında pişirin.
Servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.
Ayırdığınız kabaklı karışımla süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Soğan, sarımsak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin.

Bayram için değişik bir tatlı tarifi...

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri