Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Sebzeli Bulgur Pilavı
Pratik Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi


Sebzeli Bulgur Pilavı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Bardak Bulgur
1 Salçalık Kırmızıbiber
1 Havuç
1 Büyük Soğan
1 Küçük Patlıcan
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
2.
5 Su Bardağı Su
Yarım Demet Maydanoz
Tuz, Fesleğen, Karabiber, Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin.
Sebzeleri küçük küçük doğrayın.
Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.
Yıkanmış bulguru ilave edip 3-4 dakika karıştırarak kavurun.

Karışımın üzerine suyu ekleyin.
Baharatları ilave edip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
10 dakika demlendirip kıyılmış maydanoz ile birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri