Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Sebzeli Bulgur Pilavı
Pratik Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi


Sebzeli Bulgur Pilavı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Bardak Bulgur
1 Salçalık Kırmızıbiber
1 Havuç
1 Büyük Soğan
1 Küçük Patlıcan
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
2.
5 Su Bardağı Su
Yarım Demet Maydanoz
Tuz, Fesleğen, Karabiber, Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin.
Sebzeleri küçük küçük doğrayın.
Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.
Yıkanmış bulguru ilave edip 3-4 dakika karıştırarak kavurun.

Karışımın üzerine suyu ekleyin.
Baharatları ilave edip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
10 dakika demlendirip kıyılmış maydanoz ile birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın. Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin.

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri