Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Sebzeli Bulgur Pilavı
Pratik Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi


Sebzeli Bulgur Pilavı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Bardak Bulgur
1 Salçalık Kırmızıbiber
1 Havuç
1 Büyük Soğan
1 Küçük Patlıcan
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
2.
5 Su Bardağı Su
Yarım Demet Maydanoz
Tuz, Fesleğen, Karabiber, Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin.
Sebzeleri küçük küçük doğrayın.
Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.
Yıkanmış bulguru ilave edip 3-4 dakika karıştırarak kavurun.

Karışımın üzerine suyu ekleyin.
Baharatları ilave edip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
10 dakika demlendirip kıyılmış maydanoz ile birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Süt ve üzerine koyulacak malzemeler hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri