Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Sebzeli Bulgur Pilavı
Pratik Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi


Sebzeli Bulgur Pilavı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Bardak Bulgur
1 Salçalık Kırmızıbiber
1 Havuç
1 Büyük Soğan
1 Küçük Patlıcan
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
2.
5 Su Bardağı Su
Yarım Demet Maydanoz
Tuz, Fesleğen, Karabiber, Kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin.
Sebzeleri küçük küçük doğrayın.
Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.
Yıkanmış bulguru ilave edip 3-4 dakika karıştırarak kavurun.

Karışımın üzerine suyu ekleyin.
Baharatları ilave edip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
10 dakika demlendirip kıyılmış maydanoz ile birlikte servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın. Çırptığınız yumurtaya süt ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri