Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sarmısaklı Patlıcan Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Sarmısaklı Patlıcan
Pratik Sarmısaklı Patlıcan Tarifi


Sarmısaklı Patlıcan (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 demet taze soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı krema
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Patlıcanları yıkadıktan sonra uç kısımlarını kesin, ortadan ikiye bölüp içlerini boşaltın.
Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Çıkardığınız patlıcan içlerini küp şeklinde doğrayın.
Taze ve kuru soğanları ince halka şeklinde kesin.
Sarımsakları doğrayın.
Tereyağı bir tencereye koyup orta ateşte eritin.
Patlıcan, soğan ve sarımsağı ekleyip 10 dakika kavurun.
Tuz, karabiber, krema ve unu ilave edip 1 -2 dakika daha pişirin.

Ortaları oyulmuş patlıcanları sudan çıkarıp, kuruladıktan sonra içine hazırladığınız malzemeyi doldurun.
Bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynatın.
Üzerine delikli buhar tencerisini yerleştirin.
Patlıcanları düzgün bir şekilde tencereye dizin.
Kapağını kapatıp, 15 dakika pişirin.

Sarımsaklı patlıcanı yanında pilav veya haşlanmış patates ile servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri