Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sarmısaklı Patlıcan Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Sarmısaklı Patlıcan
Pratik Sarmısaklı Patlıcan Tarifi


Sarmısaklı Patlıcan (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 demet taze soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı krema
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Patlıcanları yıkadıktan sonra uç kısımlarını kesin, ortadan ikiye bölüp içlerini boşaltın.
Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Çıkardığınız patlıcan içlerini küp şeklinde doğrayın.
Taze ve kuru soğanları ince halka şeklinde kesin.
Sarımsakları doğrayın.
Tereyağı bir tencereye koyup orta ateşte eritin.
Patlıcan, soğan ve sarımsağı ekleyip 10 dakika kavurun.
Tuz, karabiber, krema ve unu ilave edip 1 -2 dakika daha pişirin.

Ortaları oyulmuş patlıcanları sudan çıkarıp, kuruladıktan sonra içine hazırladığınız malzemeyi doldurun.
Bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynatın.
Üzerine delikli buhar tencerisini yerleştirin.
Patlıcanları düzgün bir şekilde tencereye dizin.
Kapağını kapatıp, 15 dakika pişirin.

Sarımsaklı patlıcanı yanında pilav veya haşlanmış patates ile servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri