Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Safranlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Safranlı Pilav
Pratik Safranlı Pilav Tarifi


Safranlı Pilav (2 Kişilik)

Malzemeler


2 tutam safran
Bir buçuk su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ince, uzun taneli pirinç
Tuz

Yemek Tarifi


2 tutam safranı bir buçuk su bardağı sıcak suyla karıştırın, 1 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin.
Yağ kızdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş 1 su bardağı ince, uzun taneli pirinci ekleyin.

1-2 dakika kavurduktan sonra safran eklediğiniz bir buçuk su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin.
15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Vejetaryenler için pizza tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri