Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Safranlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Safranlı Pilav
Pratik Safranlı Pilav Tarifi


Safranlı Pilav (2 Kişilik)

Malzemeler


2 tutam safran
Bir buçuk su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ince, uzun taneli pirinç
Tuz

Yemek Tarifi


2 tutam safranı bir buçuk su bardağı sıcak suyla karıştırın, 1 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin.
Yağ kızdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş 1 su bardağı ince, uzun taneli pirinci ekleyin.

1-2 dakika kavurduktan sonra safran eklediğiniz bir buçuk su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin.
15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Patatesleri yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri