Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Safranlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Safranlı Pilav
Pratik Safranlı Pilav Tarifi


Safranlı Pilav (2 Kişilik)

Malzemeler


2 tutam safran
Bir buçuk su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ince, uzun taneli pirinç
Tuz

Yemek Tarifi


2 tutam safranı bir buçuk su bardağı sıcak suyla karıştırın, 1 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin.
Yağ kızdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş 1 su bardağı ince, uzun taneli pirinci ekleyin.

1-2 dakika kavurduktan sonra safran eklediğiniz bir buçuk su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin.
15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri