Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcanlı Tavuk Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Tavuk
Pratik Patlıcanlı Tavuk Tarifi


Patlıcanlı Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz

Yemek Tarifi


Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın.
2 su bardağı rendelenmiş soğanı ekleyin.
Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri ekleyin.
Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin.
Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.

Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin.
Servis tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun.
İnce kıyılmış maydanoz serpin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri