Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcanlı Tavuk Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Tavuk
Pratik Patlıcanlı Tavuk Tarifi


Patlıcanlı Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz

Yemek Tarifi


Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın.
2 su bardağı rendelenmiş soğanı ekleyin.
Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri ekleyin.
Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin.
Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.

Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin.
Servis tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun.
İnce kıyılmış maydanoz serpin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir tarif. Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri