Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcanlı Tavuk Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Tavuk
Pratik Patlıcanlı Tavuk Tarifi


Patlıcanlı Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz

Yemek Tarifi


Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın.
2 su bardağı rendelenmiş soğanı ekleyin.
Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri ekleyin.
Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin.
Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.

Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin.
Servis tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun.
İnce kıyılmış maydanoz serpin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Öncelikle hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra ince kıyın ve bir kenara alın.

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Kahvaltıda farklılık arayanlar için değişik bir tarif. Bu yemeğe esas lezzet veren üzerine dökülen hollandez sos...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri