Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcanlı Tavuk Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Tavuk
Pratik Patlıcanlı Tavuk Tarifi


Patlıcanlı Tavuk (4 Kişilik)

Malzemeler


1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz

Yemek Tarifi


Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın.
2 su bardağı rendelenmiş soğanı ekleyin.
Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri ekleyin.
Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin.
Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.

Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin.
Servis tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun.
İnce kıyılmış maydanoz serpin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın.

Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri