Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcanlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Pilav
Pratik Patlıcanlı Pilav Tarifi


Patlıcanlı Pilav

Malzemeler


5 yemek kaşığı margarin
100 gr tel şehriye
500 gr yağsız kuzu veya dana eti
1 baş soğan
3 adet patlıcan
500 gr pirinç
1,5 kase et suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Tel şehriyeleri 2 yemek kaşığı margarinle kavurup ayırın.
Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyun.
Kuşbaşı doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
Sonra sıkarak kağıt havlu ile kurulayın.
Hafif kızartın.

Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanı bir yemek kaşığı margarinle kavurun.
Kuşbaşı doğranmış eti ilave edin.
Etler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ve tuzu ile karabiberini ekleyip ateşi kısın.
Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları ekleyin.
Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ateşten alın.

Pirinçleri et suyu ile sade pilav yapın.
Derince bir kaseye streç kağıt yayın.
Önce kavrulmuş şehriyeleri koyun.
Üzerine pilavın yansını biraz bastırarak koyun.
Sonra patlıcan et koyun.
Üzerine tekrar pilavın yarısını koyun kağıt kapatın.
5 dakika sonra düz bir tabağa ters çevirerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

İnce dövülmüş tavuk etini temiz bir zemin üzerine yayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri