Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcan Biber Tavası Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Patlıcan Biber Tavası
Pratik Patlıcan Biber Tavası Tarifi


Patlıcan Biber Tavası

Malzemeler


3 orta boy patlıcan
10 orta boy sivribiber
1 su bardağı zeytinyağı

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Bir kase suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak karıştırın ve patlıcanları bu suya koyun.
Porselen bir kapakla örtüp üzerine bir ağırlık koyun.
30 dakika bu şekilde beklettikten sonra patlıcanları süzdürüp, iyice sıkarak acı sularının gitmesi sağlayın.
Bir bezle kurulayın.

Zeytinyağını bir tavada orta ateşte kızdırın.
Patlıcan ve biberleri kızgın yağda bir kez alt üst ederek, patlıcanlar altın sarısı bir renk alıncaya, biberlerin kabuklarının üzerindeki zar kabuktan ayrılıncaya kadar kızartın.
Pişen patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağlarını alın.

Patlıcan ve biberleri tabaklara aktarın.
Yoğurt ya da domates sosuyla servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Pirinçleri 6 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kabın içinde 50-60 dakika ıslatıp, bekletin.

Köfte ve tavuk yemeklerini sevenler için Avea mutfak şefi Kadir Şahin'den pratik bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri