Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcan Biber Tavası Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Patlıcan Biber Tavası
Pratik Patlıcan Biber Tavası Tarifi


Patlıcan Biber Tavası

Malzemeler


3 orta boy patlıcan
10 orta boy sivribiber
1 su bardağı zeytinyağı

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Bir kase suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak karıştırın ve patlıcanları bu suya koyun.
Porselen bir kapakla örtüp üzerine bir ağırlık koyun.
30 dakika bu şekilde beklettikten sonra patlıcanları süzdürüp, iyice sıkarak acı sularının gitmesi sağlayın.
Bir bezle kurulayın.

Zeytinyağını bir tavada orta ateşte kızdırın.
Patlıcan ve biberleri kızgın yağda bir kez alt üst ederek, patlıcanlar altın sarısı bir renk alıncaya, biberlerin kabuklarının üzerindeki zar kabuktan ayrılıncaya kadar kızartın.
Pişen patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağlarını alın.

Patlıcan ve biberleri tabaklara aktarın.
Yoğurt ya da domates sosuyla servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Tufan Alkın'ın tarifi

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri