Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Nohutlu Pilav
Pratik Nohutlu Pilav Tarifi


Nohutlu Pilav

Malzemeler


1 su bardağı Nohut
2 su bardağı Pirinç
4 su bardağı Su
1 paket Tavuk suyu tableti
100 gr.
Tereyağ

Yemek Tarifi


Nohutlar iyice haşlanır.
4 bardak suya tereyağ, tavuk suyu tableti ve köri karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
Su kaynadıktan sonra nohut ve pirinç ilave edilir.
Pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Daha sonra kapağın altına bir kağıt havlu koyularak pilav 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayramı tatlı bir şekilde kutlamak için güzel bir tatlı tarifi...

Mantarları temizleyip, yıkayarak ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve tatlandırıcıyı ekleyip, karıştırın.

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri