Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Nohutlu Pilav
Pratik Nohutlu Pilav Tarifi


Nohutlu Pilav

Malzemeler


1 su bardağı Nohut
2 su bardağı Pirinç
4 su bardağı Su
1 paket Tavuk suyu tableti
100 gr.
Tereyağ

Yemek Tarifi


Nohutlar iyice haşlanır.
4 bardak suya tereyağ, tavuk suyu tableti ve köri karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
Su kaynadıktan sonra nohut ve pirinç ilave edilir.
Pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Daha sonra kapağın altına bir kağıt havlu koyularak pilav 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den bol vitaminli bir çocuk yemeği. Bu yemeğe çocuğunuz asla hayır diyemeyecek...

Oktay Usta'nın tarifi

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Yufkayı düz bir zemine serin. Yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın. Üzerine 1 kahve fincanı şekeri serpiştirin.

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri