Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Pratik Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi


Nohutlu Bulgur Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı bulgur
1/2 su bardağı nohut
4 su bardağı et suyu
2 yeşil biber
2 orta domates
1 iri soğan
2 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
Tuz, biber
Taze veya kuru nane

Yemek Tarifi


Nohudu bir gece önceden ıslatıp hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı ince doğrayıp soyulmuş domatesleri ufak parçalara kesin.
Kızgın yağda önce soğanı pembeleştirin.
Sonra biber ve domatesleri ekleyip beraber 2-3 dakika daha çevirin.

Et suyu, tuz ve biberi ekleyin.
Kaynayan karışımın üzerine bulguru ve nohutları ilave edin ve hep birlikte kaynamaya bırakın.
Kaynayınca ateşi kısın, suyunu çekinceye kadar yavaş yavaş pişirin.

Suyunu tamamen çekince ateşi söndürün ve tencerenizin üzerini sıkıca kapatıp demlenmesi için pilavı bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri