Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Nohutlu Bulgur Pilavı
Pratik Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi


Nohutlu Bulgur Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı bulgur
1/2 su bardağı nohut
4 su bardağı et suyu
2 yeşil biber
2 orta domates
1 iri soğan
2 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
Tuz, biber
Taze veya kuru nane

Yemek Tarifi


Nohudu bir gece önceden ıslatıp hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı ince doğrayıp soyulmuş domatesleri ufak parçalara kesin.
Kızgın yağda önce soğanı pembeleştirin.
Sonra biber ve domatesleri ekleyip beraber 2-3 dakika daha çevirin.

Et suyu, tuz ve biberi ekleyin.
Kaynayan karışımın üzerine bulguru ve nohutları ilave edin ve hep birlikte kaynamaya bırakın.
Kaynayınca ateşi kısın, suyunu çekinceye kadar yavaş yavaş pişirin.

Suyunu tamamen çekince ateşi söndürün ve tencerenizin üzerini sıkıca kapatıp demlenmesi için pilavı bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Düz bir zemine yayıp büyükçe bir bardakla kesin.

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri