Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mısırlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mısırlı Pilav
Pratik Mısırlı Pilav Tarifi


Mısırlı Pilav

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
4 Bardak Et Suyu
2 Su Bardağı Mısır Konservesi
1 Kahve Fincanı Soya Yağı
Yeterince Tuz ve Karabiber

Yemek Tarifi


Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin.
Suyunu süzün.
Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun.
İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun.

4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın.
Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri