Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mısırlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mısırlı Pilav
Pratik Mısırlı Pilav Tarifi


Mısırlı Pilav

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
4 Bardak Et Suyu
2 Su Bardağı Mısır Konservesi
1 Kahve Fincanı Soya Yağı
Yeterince Tuz ve Karabiber

Yemek Tarifi


Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin.
Suyunu süzün.
Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun.
İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun.

4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın.
Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın.

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Hiç şerbeti meyve suyundan yapılan tatlı yaptınız ve tattınız mı? İşte size güzel bir fırsat...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri