Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyhane Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Meyhane Pilavı
Pratik Meyhane Pilavı Tarifi


Meyhane Pilavı

Malzemeler


1/2 kg.
Bulgur
2 çorba kaşığı Margarin
2 çorba kaşığı Sade yağ
3 bardak Et suyu (veya su)
2 adet Soğan
2 adet Domates
1/2 demet Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye sade yağ ve margarin koyun.
Çok küçük kıyılmış soğan ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra ayıklanmış, yıkanmış, süzülmüş bulgur katılıp sekiz on dakika daha kavurun.
Üzerine kabukları çıkmış ay gibi doğranmış domates, et suyu ve tuz koyup karıştırıp kapağını kapayın ve pişmeye bırakın.
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış maydonozu serpip dinlendirdikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çocukları mutlu edecek bir tatlı tarifi..

Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve tatlandırıcıyı ekleyip, karıştırın.

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri