Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Meyhane Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Meyhane Pilavı
Pratik Meyhane Pilavı Tarifi


Meyhane Pilavı

Malzemeler


1/2 kg.
Bulgur
2 çorba kaşığı Margarin
2 çorba kaşığı Sade yağ
3 bardak Et suyu (veya su)
2 adet Soğan
2 adet Domates
1/2 demet Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye sade yağ ve margarin koyun.
Çok küçük kıyılmış soğan ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra ayıklanmış, yıkanmış, süzülmüş bulgur katılıp sekiz on dakika daha kavurun.
Üzerine kabukları çıkmış ay gibi doğranmış domates, et suyu ve tuz koyup karıştırıp kapağını kapayın ve pişmeye bırakın.
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış maydonozu serpip dinlendirdikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tozşekeri 4/3 bardak su ile şerbet hazırlamak üzere tencereye koyun. Limon suyunu kısıp şerbete ilave edin ve soğumaya bırakın.

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin.

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri