Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimekli Bulgur Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mercimekli Bulgur
Pratik Mercimekli Bulgur Tarifi


Mercimekli Bulgur (6 Kişilik)

Malzemeler


Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
Bir buçuk su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, tuz

Yemek Tarifi


Öncelikle mercimekleri ayıklayın.
Haşlayıp, suyunu süzün.
Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin.
Bu arada bulgurları ayıklayın.

Mercimeklerin suyu çekmesine yakın bulguru tencereye ilave edin.
Tuzunu da katın.
Ağır ateşte demlendirin.
Tencereyi ocaktan alın.

2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eriterek, pulbiberi çevirin ve pilavın üzerine gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri