Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimekli Bulgur Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mercimekli Bulgur
Pratik Mercimekli Bulgur Tarifi


Mercimekli Bulgur (6 Kişilik)

Malzemeler


Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
Bir buçuk su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, tuz

Yemek Tarifi


Öncelikle mercimekleri ayıklayın.
Haşlayıp, suyunu süzün.
Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin.
Bu arada bulgurları ayıklayın.

Mercimeklerin suyu çekmesine yakın bulguru tencereye ilave edin.
Tuzunu da katın.
Ağır ateşte demlendirin.
Tencereyi ocaktan alın.

2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eriterek, pulbiberi çevirin ve pilavın üzerine gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivribiberi doğrayıp bir kapta birleştirin.

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri