Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mengen Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mengen Pilavı
Pratik Mengen Pilavı Tarifi


Mengen Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Mantar
4-5 Taze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Tutam Tozşeker
Karabiber, Tuz

Yemek Tarifi


Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın.
Pirinci yıkayıp süzgece alın.

Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun.
Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.

Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri