Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mengen Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mengen Pilavı
Pratik Mengen Pilavı Tarifi


Mengen Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Mantar
4-5 Taze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Tutam Tozşeker
Karabiber, Tuz

Yemek Tarifi


Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın.
Pirinci yıkayıp süzgece alın.

Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun.
Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.

Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Etsiz çiğköftenin lezzet sırrı bu tarifte. Nursen Doğan'ın mutfak robotuyla hazırladığı bu tarifi oldukça pratik.

Crowne Plaza Hotel'in Souf Chef'inden Alman mutfağının vazgeçilmez çorbalarından olan Kremalı Patates Çorbası tarifi.. Nisan ayında tadılabilecek...

Dark rom dışındaki malzemeler karıştırılarak kırık buzlu bardağa konur. Üzerine de dark rom damlatılarak ilave edilir.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri