Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mengen Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mengen Pilavı
Pratik Mengen Pilavı Tarifi


Mengen Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Mantar
4-5 Taze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Tutam Tozşeker
Karabiber, Tuz

Yemek Tarifi


Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın.
Pirinci yıkayıp süzgece alın.

Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun.
Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.

Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri