Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mantarlı Pilav
Pratik Mantarlı Pilav Tarifi


Mantarlı Pilav (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
100 gr.
Pirinç (1/2 su bardağı)
400 gr.
Mantar
1+1/2 Su Bardağı Et Suyu
2 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Kıyılmiş Maydanoz

Yemek Tarifi


Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin.
Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.

Mantarları ince ince doğrayın.
Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın.
Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın.

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri