Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mantarlı Pilav
Pratik Mantarlı Pilav Tarifi


Mantarlı Pilav (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
100 gr.
Pirinç (1/2 su bardağı)
400 gr.
Mantar
1+1/2 Su Bardağı Et Suyu
2 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Kıyılmiş Maydanoz

Yemek Tarifi


Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin.
Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.

Mantarları ince ince doğrayın.
Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın.
Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blendırdan geçirin. 1 adet yufkayı temiz bir zemin üzerine serin.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri