Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mantarlı Pilav
Pratik Mantarlı Pilav Tarifi


Mantarlı Pilav (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
100 gr.
Pirinç (1/2 su bardağı)
400 gr.
Mantar
1+1/2 Su Bardağı Et Suyu
2 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Kıyılmiş Maydanoz

Yemek Tarifi


Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin.
Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.

Mantarları ince ince doğrayın.
Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın.
Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri