Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Mantarlı Pilav
Pratik Mantarlı Pilav Tarifi


Mantarlı Pilav (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
100 gr.
Pirinç (1/2 su bardağı)
400 gr.
Mantar
1+1/2 Su Bardağı Et Suyu
2 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Kıyılmiş Maydanoz

Yemek Tarifi


Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin.
Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.

Mantarları ince ince doğrayın.
Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın.
Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Sunumuyla çocukların çok beğeneceği Kirpi börek tarifini Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin verdi. Mutlaka çocuklarınıza tattırın.

Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans'ın usta aşçısı Server Mersin'den bir Rus klasiği...

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri