Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lüfer Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Lüfer Pilavı
Pratik Lüfer Pilavı Tarifi


Lüfer Pilavı

Malzemeler


4 adet orta boy Lüfer balığı
1 çorba kaşığı - 2 tatlı kaşığı Tuz
400 gr Pirinç
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı Tarçın
2 bardak Su

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın.
Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kaçlar tuzlu ılık su ilave edin.
Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın.
Pirinci 2 saat ıslatın.

Bu arada balıkları temizleyin.
Karın kısmını keskin bir bıçakla yarıp, iç organlarını çıkarıp atın.
Galsemalarını da temizleyin.
Balıkları bol suyla yıkayıp, bir süzgece aktarın.
Suları süzülünce, her iki yanlarını da 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın.

Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın.
Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın.
Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

Yağı, lüferlerin tamamını alabilecek büyüklükte bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun.
Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve sıcak olarak da suyu ilave edin.
2-3 dakika kaynamaya bırakın.
Kevgirle birkaç kere karıştırın.
Üzerini kevgirin tersiyle düzeltin.
Balıkları muntazam bir biçimde pilavın üzerine yerleştirin.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.

Ateşi iyice kısın.
Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Ocağı kapatın.
Tencerenin kapağını açıp, balıkları sıcak bir kaba aktarın.
Kabın üzerini bir kapakla örtün.
Pilavın üzerine temiz bir bez yerleştirin.
Kapağı kapatın.
Pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15 20 dakika demlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri