Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Közlenmiş Patlıcan Yemeği
Pratik Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi


Közlenmiş Patlıcan Yemeği (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Közlenmiş Patlıcan
3-4 Diş Sarmısak
300 gr Light Yoğurt
400 gr Yağsız Kıyma
Tuz,Karabiber
Süsleme İçin:
Bikaç Dilim Domates
Sivri Biber
Maydanoz

Yemek Tarifi


Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyın.
Sarmısakları dövüp yoğurda ekleyin.
Sarmısaklı yoğurdu patlıcana ilave edip karıştırın.
Malzemeyi önceden ısıtılmış cam bir kaba alın.

Bir tencerede kıymayı kavurun.
Tuz ve karabiber serperek karıştırın.

Sıcak kıymayı yoğurtlu patlıcanın üzerine yayın.
Domates ve biberle süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak mantarları sıvı yağda suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Küçük doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kavuralım.

Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri