Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Köfteli Zümrüt Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Köfteli Zümrüt Pilavı
Pratik Köfteli Zümrüt Pilavı Tarifi


Köfteli Zümrüt Pilavı (5 Kişilik)

Malzemeler


Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
Yarım kg ıspanak
Köfte için:
300 gram az yağlı köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı köfte baharatı
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Pilav için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinç
Bir buçuk tatlı kaşığı şeker Tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet tavuk suyu tableti
3 su bardağı sıcak su

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım.
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 çay kaşığı köfte baharatını, ufalanmış bayat ekmek içini ve tuzu bir kapta karıştıralım.

Malzemeler

özleşene dek yoğuralım.
Uzun yada yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım.

1- Ispanağın yapraklı kısımlarını bol suyla yıkayalım.
Kevgire alarak, suyunu süzelim.
Sonra ince ince doğrayalim.

2- Tencereye yağı alıp eritelim.
Küçük doğranmış soğanları ilave edelim.
Şeffaflaşana dek kavuralım.
Sonra ıspanakları ekleyelim.
Yumuşayana dek kavuralım.
Ayrı bir tencerede yağı kızdıralım.
Sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip, birkaç su yıkadığımız ve iyice süzdüğümüz pirinci ilave edelim.
Pirinci şeffaflaşana dek kavuralım.
Tuzu, bir buçuk tatlı kaşığı şekeri, kırmızı toz biberi ilave edelim.
Çok az suda erittiğimiz tavuk suyu tabletini ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.

3- Ispanakları da tencereye aktardıktan sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim.
Bu arada köfteleri teflon tavada arkalı önlü kızartalım.
Pilavı ateşten aldıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek, demlendirelim.
Pilava sekil vermek için bir kek kalıbına boşaltalım.
Ters çevirerek, servis tabağına alalım.
Köfteleri üzerine dizerek, sıcak servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Mutfaktayız yemek kursunun sahibi Semen Zihnioğlu'ndan çok pratik bir tarif. Hem vitaminli hem de yapması çok keyifli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri