Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kestaneli Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kestaneli Pilav
Pratik Kestaneli Pilav Tarifi


Kestaneli Pilav (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Kestane, Tuz

Yemek Tarifi


Kestaneleri ıslatıp kenarlarına birer çentik atın.
150 derece ısıdaki fırında 40 dakika kadar pişirin.
Böylece hem pişecek hem de kabukları kolayca soyulacaktır.

Kabuklarını soyduğunuz kestaneleri yağda soteleyin.
Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
3 su bardağı et suyu ve tuzu ilave ederek pişirin.

Not: Dilerseniz pilava safran da ekleyebilirsiniz.

Tane tane pilav için Pilav piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya gazete parçası örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinçleri 6 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kabın içinde 50-60 dakika ıslatıp, bekletin.

Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Ekmek kızartma makinesinde ekmekleri hafifçe kızartın. Mikserin doğrayıcı ucu ile ufalayıp toz haline getirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Tufan Alkın'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri