Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kestaneli Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kestaneli Pilav
Pratik Kestaneli Pilav Tarifi


Kestaneli Pilav (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Kestane, Tuz

Yemek Tarifi


Kestaneleri ıslatıp kenarlarına birer çentik atın.
150 derece ısıdaki fırında 40 dakika kadar pişirin.
Böylece hem pişecek hem de kabukları kolayca soyulacaktır.

Kabuklarını soyduğunuz kestaneleri yağda soteleyin.
Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
3 su bardağı et suyu ve tuzu ilave ederek pişirin.

Not: Dilerseniz pilava safran da ekleyebilirsiniz.

Tane tane pilav için Pilav piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya gazete parçası örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri