Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kestaneli Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kestaneli Pilav
Pratik Kestaneli Pilav Tarifi


Kestaneli Pilav (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Kestane, Tuz

Yemek Tarifi


Kestaneleri ıslatıp kenarlarına birer çentik atın.
150 derece ısıdaki fırında 40 dakika kadar pişirin.
Böylece hem pişecek hem de kabukları kolayca soyulacaktır.

Kabuklarını soyduğunuz kestaneleri yağda soteleyin.
Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
3 su bardağı et suyu ve tuzu ilave ederek pişirin.

Not: Dilerseniz pilava safran da ekleyebilirsiniz.

Tane tane pilav için Pilav piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya gazete parçası örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Sarımsakları temizleyip ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri