Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav
Pratik Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav Tarifi


Kestaneli-Bademli-Kayısılı İç Pilav (4-6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
3.
5 Bardak Su veya Et Suyu
1 Orta Boy Soğan
4-5 Kuru Kayısı
1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem
300 gr.
Kestane
1 Çay Kaşığt Tarçın
1/2 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Karabiber, Tuz

Yemek Tarifi


Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin.

Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini berrak olana kadar kavurun.
Et suyu, tuz ve şekeri katıp önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilavınız kısık ateşte pişerken soğanı rendeleyin, kabukları soyulmuş bademlerle beraber 1 kaşık tereyağında pembeleştirin.
kayısıları süzüp ufak ufak doğrayın ve tavaya ilave edin.
2-3 dakika daha kavurun.

Haşlanmış kestaneleri dörde bölün.
Pilavınıza önce soğan, badem ve kayısıları ekleyin.
Birlikte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Baharatları ekleyerek karıştırın, en son kestaneleri katıp ateşi kapatın.
Böylece kestanelerin ufalanmasına engel olabilirsiniz.

Tencerenizin üzerini temiz bir bez veya emizi bir kağıtla kapatıp demlenmesini sağlayın.

Bu arada baharatları ekleyin, geniş dairelerle pilavı karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Neslihan Hanım'dan çölyaklılara özel yaş pasta tarifi

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Bir demek tereyi yıkayıp iyice kurulayın. 6 adet patatesi haşlayıp halka kesin. 6 adet milföy hamurunu yan yana dizin.

Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri