Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri


Kayısılı Pilav
Pratik Kayısılı Pilav Tarifi
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz
Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın.
Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin.
Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün.
Pilav pişince ateşten indirin.
Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.
Pratik Kayısılı Pilav Tarifi
Kayısılı Pilav (6 Kişilik)
Malzemeler
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz
Yemek Tarifi
Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın.
Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin.
Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün.
Pilav pişince ateşten indirin.
Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.
Yemek Kategorileri
Balık ve DenizBisküvi KurabiyeBörek ve PoğaçalarÇorbalarDiğer TatlılarDolmalarDondurmalarEt YemekleriHamur TatlılarıHelvalarKanepe ve EkmekKebaplarKeklerKöftelerKomposto HoşafKuru BaklagillerMantı ve MakarnalarMeyve TatlılarıMezelerPasta Turta TartlarPilavlarPizzalarReçeller-MarmelatlarSakatatSalatalarSebze YemekleriSoslarSütlü TatlılarTavuk ve HindiTurşu YapımıYumurta YemekleriSandviç - Kanepelerİçki ve İçeceklerTatlılarYahnilerDiğer TariflerAşk yemekleriBaklagil ve tahıl yemekleriBalık ve deniz mahsulleriBayram YemekleriBörek ve poğaçalarÇaylarÇocuk YemekleriÇorbalarDiabet yemekleriDiğer içki ve içeceklerDiğer tatlılarDiyet YemeklerDolma ve sarmalarDondurmalarEkmeklerEtli YemeklerHamur çeşitleriHamur tatlılarıHelvalarİrem'in MutfağıKahvaltıKebaplarKeklerKöftelerKokteyllerKompostolarKurabiye ve çöreklerMakarnalar ve mantılarMeyve şuruplarıMezelerPastalar ve turtalarPilavlarPizzalarRamazan YemekleriReçel, marmelatSakatat yemekleriSalatalarSebze yemekleriSizden GelenlerSoslar ve terbiyelerSüt tatlılarıSütlü içeceklerTavuk ve hindi yemekleriVejeteryan YemeklerYılbaşı tarifleriYöresel YemeklerYumurtalı yemeklerZeytinyağlılar
Son Aranan Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı ıspanak tarifi
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...
Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.
Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Akyol'dan farklı bir balık yemeği tarifi
Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.
Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri