Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kadayıf Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kadayıf Pilavı
Pratik Kadayıf Pilavı Tarifi


Kadayıf Pilavı (4 Kişilik)

Malzemeler


200 gr kadayıf
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı izmir üzümü
100 gr margarin
1/2 tavuk göğsü
1 soğan rendesi
2.
5 su bardağı pirinç
50 gr badem
Tuz, tarçın
1 çay kaşığı safran
2 tatlı kaşığı şeker
1 bardak tavuk suyu
1.
5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı sıvıyağ

Yemek Tarifi


Soğanı sıvıyağda kavurun.
Pirinç, tuz, şeker, tavuk suyu ekleyerek pişirin.
Tavuğu haşlayın.
Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun.
Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın.

Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin.
Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin.
Sırayla bademi, kuş üzümünü, safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın.

Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin.
Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri