Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kadayıf Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kadayıf Pilavı
Pratik Kadayıf Pilavı Tarifi


Kadayıf Pilavı (4 Kişilik)

Malzemeler


200 gr kadayıf
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı izmir üzümü
100 gr margarin
1/2 tavuk göğsü
1 soğan rendesi
2.
5 su bardağı pirinç
50 gr badem
Tuz, tarçın
1 çay kaşığı safran
2 tatlı kaşığı şeker
1 bardak tavuk suyu
1.
5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı sıvıyağ

Yemek Tarifi


Soğanı sıvıyağda kavurun.
Pirinç, tuz, şeker, tavuk suyu ekleyerek pişirin.
Tavuğu haşlayın.
Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun.
Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın.

Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin.
Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin.
Sırayla bademi, kuş üzümünü, safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın.

Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin.
Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli bir sebze yemeği tarifi. Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri