Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kadayıf Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kadayıf Pilavı
Pratik Kadayıf Pilavı Tarifi


Kadayıf Pilavı (4 Kişilik)

Malzemeler


200 gr kadayıf
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı izmir üzümü
100 gr margarin
1/2 tavuk göğsü
1 soğan rendesi
2.
5 su bardağı pirinç
50 gr badem
Tuz, tarçın
1 çay kaşığı safran
2 tatlı kaşığı şeker
1 bardak tavuk suyu
1.
5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı sıvıyağ

Yemek Tarifi


Soğanı sıvıyağda kavurun.
Pirinç, tuz, şeker, tavuk suyu ekleyerek pişirin.
Tavuğu haşlayın.
Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun.
Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın.

Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin.
Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin.
Sırayla bademi, kuş üzümünü, safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın.

Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin.
Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri