Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Risotto Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Risotto
Pratik Kabaklı Risotto Tarifi


Kabaklı Risotto (6 Kişilik)

Malzemeler


300 gr.
Pirinç (özel risotto pirinci önerilir)
500 gr.
Dolmalık Kabak
2 Adet Soğan
40 cl.
Et Suyu
30 cl.
Sek Beyaz Şarap
60 gr.
Tereyağ
200 gr.
Toz Parmesan
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Karabiber

Yemek Tarifi


Dolmalık kabakları küçük küçük doğrayın.
2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.
Yarısını ayırın.
Etsuyunu ısıtın.
Kalan zeytinyağında soğanı kavurup pirinci ve kıyılmış dolmalık kabakları ilave edin.
Sebzeleri 5 dakika tavada bekletin.

Etsuyunu ekleyerek beyaz şarabı ısıtın.
Pirinci kıyılmış dolmalık kabaklarla birlikte suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin.
Tereyağ, 100 gr.
parmesan peynirini ve karabiberi ekleyin.
Kalan parmesanı alüminyum folyoya yayıp 180 derece fırında 3-4 dakika bekletin.
Parmesanı folyodan soğumaya bırakın.

Servis tabağına risotto?yu yerleştirin.
Sonra dolmalık kabakları ve dantel şeklindeki parmesanı üzerine ekleyin

Son Aranan Yemek Tarifleri

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Süt ve üzerine koyulacak malzemeler hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri