Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabaklı Risotto Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Kabaklı Risotto
Pratik Kabaklı Risotto Tarifi


Kabaklı Risotto (6 Kişilik)

Malzemeler


300 gr.
Pirinç (özel risotto pirinci önerilir)
500 gr.
Dolmalık Kabak
2 Adet Soğan
40 cl.
Et Suyu
30 cl.
Sek Beyaz Şarap
60 gr.
Tereyağ
200 gr.
Toz Parmesan
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Karabiber

Yemek Tarifi


Dolmalık kabakları küçük küçük doğrayın.
2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.
Yarısını ayırın.
Etsuyunu ısıtın.
Kalan zeytinyağında soğanı kavurup pirinci ve kıyılmış dolmalık kabakları ilave edin.
Sebzeleri 5 dakika tavada bekletin.

Etsuyunu ekleyerek beyaz şarabı ısıtın.
Pirinci kıyılmış dolmalık kabaklarla birlikte suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin.
Tereyağ, 100 gr.
parmesan peynirini ve karabiberi ekleyin.
Kalan parmesanı alüminyum folyoya yayıp 180 derece fırında 3-4 dakika bekletin.
Parmesanı folyodan soğumaya bırakın.

Servis tabağına risotto?yu yerleştirin.
Sonra dolmalık kabakları ve dantel şeklindeki parmesanı üzerine ekleyin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

İftar sofraları için güzel bir yemek tarifi...

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri