Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İstanbul Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İstanbul Pilavı
Pratik İstanbul Pilavı Tarifi


İstanbul Pilavı

Malzemeler


2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
haşlanmış tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
antep fıstığı
tuz

Yemek Tarifi


2 su bardağı pirinci ayıklayın.
Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin.
Yıkayıp, suyunu süzün.
100 gram bademin kabuklarını soyun.
2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın.

Pirinci ekleyin.
Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.
3 su bardağı su ilave edin.

Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin.
Antepfıstığı serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri