Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İstanbul Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İstanbul Pilavı
Pratik İstanbul Pilavı Tarifi


İstanbul Pilavı

Malzemeler


2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
haşlanmış tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
antep fıstığı
tuz

Yemek Tarifi


2 su bardağı pirinci ayıklayın.
Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin.
Yıkayıp, suyunu süzün.
100 gram bademin kabuklarını soyun.
2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın.

Pirinci ekleyin.
Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.
3 su bardağı su ilave edin.

Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin.
Antepfıstığı serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri