Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İçli Adana Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İçli Adana
Pratik İçli Adana Tarifi


İçli Adana (1 Kişilik)

Malzemeler


2 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı margarin
1 adet soğan
100 gram kuzu kıyması
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, Karabiber, kimyon
Yarım su bardağına yakın galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için: sıvı yağ

Yemek Tarifi


2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin.
Buzdolabında soğutun.
Çıkardıktan sonra, patatesli hamurdan küçük bezeler koparın.
Baş parmağınız yardımıyla içli köfte yapar gibi oyun.

Bir tavaya 1 tatlı kaşığı margarini koyup, eritin.
Yemeklik doğranmış soğan ve kuzu kıymasını ekleyin.
Karıştırarak birkaç dakika kavurun, 1 tatlı kaşığı salça ve tuzu ilave edin.
Karabiber ve kimyonu ekleyin.
Bir süre daha çevirip, ocaktan alın.
Ilınmaya bırakın.

İçlerini oyduğunuz patateslerin içine bu harcı doldurun.
Düzgünce kapatın.
Hazırladığınız içli adanaları önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Kızgın sıvı yağda arasıra çevirerek altın sarısı renk alana dek kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Salamı ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.

Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.

Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri