Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İçli Adana Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İçli Adana
Pratik İçli Adana Tarifi


İçli Adana (1 Kişilik)

Malzemeler


2 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı margarin
1 adet soğan
100 gram kuzu kıyması
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, Karabiber, kimyon
Yarım su bardağına yakın galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için: sıvı yağ

Yemek Tarifi


2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin.
Buzdolabında soğutun.
Çıkardıktan sonra, patatesli hamurdan küçük bezeler koparın.
Baş parmağınız yardımıyla içli köfte yapar gibi oyun.

Bir tavaya 1 tatlı kaşığı margarini koyup, eritin.
Yemeklik doğranmış soğan ve kuzu kıymasını ekleyin.
Karıştırarak birkaç dakika kavurun, 1 tatlı kaşığı salça ve tuzu ilave edin.
Karabiber ve kimyonu ekleyin.
Bir süre daha çevirip, ocaktan alın.
Ilınmaya bırakın.

İçlerini oyduğunuz patateslerin içine bu harcı doldurun.
Düzgünce kapatın.
Hazırladığınız içli adanaları önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Kızgın sıvı yağda arasıra çevirerek altın sarısı renk alana dek kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Binnur Siyako'dan enfes bir salata. Farklı tarif denemek isteyenler için hem pratik hem lezzetli...

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri