Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İçli Adana Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İçli Adana
Pratik İçli Adana Tarifi


İçli Adana (1 Kişilik)

Malzemeler


2 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı margarin
1 adet soğan
100 gram kuzu kıyması
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, Karabiber, kimyon
Yarım su bardağına yakın galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için: sıvı yağ

Yemek Tarifi


2 adet haşlanmış patatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin.
Buzdolabında soğutun.
Çıkardıktan sonra, patatesli hamurdan küçük bezeler koparın.
Baş parmağınız yardımıyla içli köfte yapar gibi oyun.

Bir tavaya 1 tatlı kaşığı margarini koyup, eritin.
Yemeklik doğranmış soğan ve kuzu kıymasını ekleyin.
Karıştırarak birkaç dakika kavurun, 1 tatlı kaşığı salça ve tuzu ilave edin.
Karabiber ve kimyonu ekleyin.
Bir süre daha çevirip, ocaktan alın.
Ilınmaya bırakın.

İçlerini oyduğunuz patateslerin içine bu harcı doldurun.
Düzgünce kapatın.
Hazırladığınız içli adanaları önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Kızgın sıvı yağda arasıra çevirerek altın sarısı renk alana dek kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Yemekevi.tv'de sofraların vazgeçilmezi bir çorba tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın yaptığı brokoli çorbasını çok beğeneceksiniz.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri