Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İç Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İç
Pratik İç Tarifi


İç

Malzemeler


2 su bardağı köftelik ince bulgur
6 adet domates
1 adet kuru soğan
Yarım demet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
4 adet yeşil sivri biber
2 yemek kaşıgı salça
1 yemek kaşıgı biber salçası
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tablet et suyu
1 küçük lahana
1 yemek kaşıgı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Yemek Tarifi


Köftelik ince bulguru yıkayıp suyunu süzün.
Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Biber, maydanoz, soğan ve yeşil soğanı ince kıyın.

Bulguru bir tepsiye alın.
Salçaları ilave edin.
Biber ve kuru soğanı ekleyip elle iyice ovun.
Yumuşayınca üzerine maydanoz, suda erimiş et suyu, kırmızı biber, karabiber ve yeşil soğanı ekleyin.
zeytinyağı ve domatesleri ekleyip bir iki kere yoğurduktan sonra üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyip, servis tabağına alın.

Lahana yapraklarını suyuna 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz atarak haşlayın.
içi soğuk lahana yaprakları ile sıcak olarak hemen servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri