Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi
Pratik İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi Tarifi


İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet hindi
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, kırmızı biber
5-6 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet elma
Bir tutam tane karabiber
3 adet domates
5-6 adet sivri biber
Yarım kg kestane
İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
125 gram tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı etsuyu
Yenibahar, karabiber, tuz
Süslemek için : Izgara kestane, brokoli, dereotu

Yemek Tarifi


İç Pilav Pirinci ayıklayıp, ılık suyla ıslatın.
20 dakika bekletip, süzün.
Tereyağının 1 çorba kaşığını ayırıp gerisini tencereye alın.
Pirinci yağda kavurun.
Bu sırada 1 çorba kaşığı tereyağında sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavurun.
Pirince ilave edin.
Tuz, karabiber, yenibaharı katın.

Kuş üzümünü de ilave edip, et suyunu ekleyin.
Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Haşlanmış kestane, brokoli ve ince kıyılmış dereotuyla süsleyerek, servis yapın.

Kestaneli Hindi Hindinin karnını kesip, içini temizleyin.
Çiçek yağı, tuz, kırmızı biberi karıştırın.
Hindinin üzerine bu karışımı sürün.
İçine hazırladığınız iç pilavı, biber, yuvarlak dilimler halinde doğranmış domates ve defne yaprağını koyun.

Kestaneleri kızgın fırında kavurun.
Hindinin içine doldurun.
Fırın tepsisine de kalan pilavı yayın.
Önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında yaklaşık 1, 5 - 2 saat pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri