Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi
Pratik İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi Tarifi


İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet hindi
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, kırmızı biber
5-6 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet elma
Bir tutam tane karabiber
3 adet domates
5-6 adet sivri biber
Yarım kg kestane
İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
125 gram tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı etsuyu
Yenibahar, karabiber, tuz
Süslemek için : Izgara kestane, brokoli, dereotu

Yemek Tarifi


İç Pilav Pirinci ayıklayıp, ılık suyla ıslatın.
20 dakika bekletip, süzün.
Tereyağının 1 çorba kaşığını ayırıp gerisini tencereye alın.
Pirinci yağda kavurun.
Bu sırada 1 çorba kaşığı tereyağında sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavurun.
Pirince ilave edin.
Tuz, karabiber, yenibaharı katın.

Kuş üzümünü de ilave edip, et suyunu ekleyin.
Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Haşlanmış kestane, brokoli ve ince kıyılmış dereotuyla süsleyerek, servis yapın.

Kestaneli Hindi Hindinin karnını kesip, içini temizleyin.
Çiçek yağı, tuz, kırmızı biberi karıştırın.
Hindinin üzerine bu karışımı sürün.
İçine hazırladığınız iç pilavı, biber, yuvarlak dilimler halinde doğranmış domates ve defne yaprağını koyun.

Kestaneleri kızgın fırında kavurun.
Hindinin içine doldurun.
Fırın tepsisine de kalan pilavı yayın.
Önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında yaklaşık 1, 5 - 2 saat pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan sofraları için lezzetli bir karnıyarık tarifi. Birde tavuklu karnıyarığı deneyin.

Köfte ve tavuk yemeklerini sevenler için Avea mutfak şefi Kadir Şahin'den pratik bir tarif...

Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Brüksellahanasını yıkayıp buharda pişirin. Erittiğiniz tereyağında lahanaları soteleyerek, iri çekilmiş bademleri ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri