Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi
Pratik İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi Tarifi


İç Pilav Üzeri Kestaneli Hindi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet hindi
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, kırmızı biber
5-6 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet elma
Bir tutam tane karabiber
3 adet domates
5-6 adet sivri biber
Yarım kg kestane
İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
125 gram tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı etsuyu
Yenibahar, karabiber, tuz
Süslemek için : Izgara kestane, brokoli, dereotu

Yemek Tarifi


İç Pilav Pirinci ayıklayıp, ılık suyla ıslatın.
20 dakika bekletip, süzün.
Tereyağının 1 çorba kaşığını ayırıp gerisini tencereye alın.
Pirinci yağda kavurun.
Bu sırada 1 çorba kaşığı tereyağında sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavurun.
Pirince ilave edin.
Tuz, karabiber, yenibaharı katın.

Kuş üzümünü de ilave edip, et suyunu ekleyin.
Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Haşlanmış kestane, brokoli ve ince kıyılmış dereotuyla süsleyerek, servis yapın.

Kestaneli Hindi Hindinin karnını kesip, içini temizleyin.
Çiçek yağı, tuz, kırmızı biberi karıştırın.
Hindinin üzerine bu karışımı sürün.
İçine hazırladığınız iç pilavı, biber, yuvarlak dilimler halinde doğranmış domates ve defne yaprağını koyun.

Kestaneleri kızgın fırında kavurun.
Hindinin içine doldurun.
Fırın tepsisine de kalan pilavı yayın.
Önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında yaklaşık 1, 5 - 2 saat pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bu tarifle evde kolayca lokum hazırlayabilirsiniz. Bayramda misafirlerinize tatlı bir hoşgeldin demek için güzel bir tarif...

Kabakları yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri