Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İç Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
İç Pilav
Pratik İç Pilav Tarifi


İç Pilav

Malzemeler


400 gr Pirinç
100 gr margarin
40 gr Çam fıstığı
50 gr Soğan
200 gr Kuzu ciğeri
2 bardak Et suyu
1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 tatlı kaşığı Yenibahar
40 gr Kuşüzümü
1 demet Dereotu

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın.
Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.
Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın.
Pirinci 2 saat ıslatın.
Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.

Bu arada soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
Kuşüzümünü ayıklayın.
Küçük bir kaba koyun.
Üzerini örtecek kaçlar su ilave edip, bekletin.
Dereotunu ince kıyın.

Kuşüzümleri şişince ki bu yaklaşık 15 dakika sürer süzüp, bir kenarda saklayın.

Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın.
Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup, üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın.
Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

İlk olarak iç pilavın harcını hazırlayın.
Bunun için küçük bir tencerede yağın dörtte birini orta ateşte eritin.
Yağ kızınca fıstığı ilave edin.
Bir kevgirle birkaç kez karıştırıp, birkaç dakika pişirin.
Soğanı ilave edin.
Sık sık karıştırarak, öldürün.
Soğan pembeleşip fıstık sararmaya başlayınca kuzu ciğerini katın.
3-4 dakika, yine sık sık karıştırarak, pişirin.
Et suyu, kalan 2 tatlı kaşığı tuz, biber, yenibahar ve kuşüzümünü koyun.
Tenceredeki malzemeyi bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden alın.

Orta boy bir tencerede kalan 75 gram yağı, harlı ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca, suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun.
Küçük tenceredeki malzemeyi ilave edin.
2-3 dakika kaynamaya bırakın.
Kevgirle birkaç kere karıştırın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.

Ateşi iyice kısın.
Pirinci 18 20 dakika, suyunu iyice çekinceye kaçlar pişirin.
Ocağı kapatın.
Tencerenin kapağını açıp, iç pilavın üzerine temiz bir bez örtün.
Kapağı tekrar kapatın.
İç pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Un, süt kreması, nuar ve tavuk etini robottan geçirin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Kokteyl kadehlerini buzlukta bekletin. Elmanın çekirdekli kısımlarını temizleyip çok ince dilimleyin. Kararmasını önlemek için elma dilimlerinin üzerine limon suyu gezdirin.

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri