Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuçlu Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Havuçlu Pilav
Pratik Havuçlu Pilav Tarifi


Havuçlu Pilav

Malzemeler


2 adet Havuç
1 çay kaşığı Tuz
2 bardak Pirinç
1 adet Tavuk Bulyon
100 gr Tereyağı
1 adet Kesme şeker

Yemek Tarifi


Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir.
Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur.
Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur.
Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur.
2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır.
En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin.

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri