Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuçlu Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Havuçlu Pilav
Pratik Havuçlu Pilav Tarifi


Havuçlu Pilav

Malzemeler


2 adet Havuç
1 çay kaşığı Tuz
2 bardak Pirinç
1 adet Tavuk Bulyon
100 gr Tereyağı
1 adet Kesme şeker

Yemek Tarifi


Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir.
Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur.
Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur.
Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur.
2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır.
En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Ramazan ayı boyunca sofralarımızı tatlandıran kadayıfı bayramda sevdiklerinize de ikram edin...

Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık terbiyeli şişin püf noktalarını anlattı...

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri