Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuçlu Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Havuçlu Pilav
Pratik Havuçlu Pilav Tarifi


Havuçlu Pilav

Malzemeler


2 adet Havuç
1 çay kaşığı Tuz
2 bardak Pirinç
1 adet Tavuk Bulyon
100 gr Tereyağı
1 adet Kesme şeker

Yemek Tarifi


Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir.
Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur.
Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur.
Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur.
2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır.
En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir tarif..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri