Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuçlu Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Havuçlu Pilav
Pratik Havuçlu Pilav Tarifi


Havuçlu Pilav

Malzemeler


2 adet Havuç
1 çay kaşığı Tuz
2 bardak Pirinç
1 adet Tavuk Bulyon
100 gr Tereyağı
1 adet Kesme şeker

Yemek Tarifi


Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir.
Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur.
Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur.
Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur.
2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır.
En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Vejetaryenler için pizza tarifi

Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri