Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsili Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Hamsili Pilav
Pratik Hamsili Pilav Tarifi


Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar

Yemek Tarifi


Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin.
2-3 kez yıkayip süzün.
Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.

Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin.
Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun.
Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın.
Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin.
Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.

Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin.
Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri