Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsili Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Hamsili Pilav
Pratik Hamsili Pilav Tarifi


Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar

Yemek Tarifi


Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin.
2-3 kez yıkayip süzün.
Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.

Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin.
Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun.
Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın.
Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin.
Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.

Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin.
Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tozşekeri 4/3 bardak su ile şerbet hazırlamak üzere tencereye koyun. Limon suyunu kısıp şerbete ilave edin ve soğumaya bırakın.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Akdeniz yeşillikleriyle yapılan ve çok pratik bir tarif olan ızgara somon balığı salatasını İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri