Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hamsili Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Hamsili Pilav
Pratik Hamsili Pilav Tarifi


Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar

Yemek Tarifi


Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin.
2-3 kez yıkayip süzün.
Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.

Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin.
Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun.
Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın.
Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin.
Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.

Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin.
Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin.
Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri