Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güveç Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Güveç Pilavı
Pratik Güveç Pilavı Tarifi


Güveç Pilavı

Malzemeler


2 su bardağı pirinç
125 gr tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
6 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 adet kesme şeker
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı bezelye
1/2 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemek Tarifi


Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin.
Bol suyla yıkayın.
125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın.

1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun.
Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin.
10 dakika pişirin.
Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın.

Bir güveç kabına pilavı alın.
Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Süt ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla ezin.

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Süt ve üzerine koyulacak malzemeler hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün.

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri