Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güveç Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Güveç Pilavı
Pratik Güveç Pilavı Tarifi


Güveç Pilavı

Malzemeler


2 su bardağı pirinç
125 gr tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
6 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 adet kesme şeker
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı bezelye
1/2 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemek Tarifi


Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin.
Bol suyla yıkayın.
125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın.

1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun.
Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin.
10 dakika pişirin.
Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın.

Bir güveç kabına pilavı alın.
Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri