Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fıstıklı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Fıstıklı Pilav
Pratik Fıstıklı Pilav Tarifi


Fıstıklı Pilav

Malzemeler


2 Çorba kaşığı Tereyağı
2 Su bardağı Pirinç
3 Çorba kaşığı Dolmalık fıstık
3 Çorba kaşığı Kuş üzümü
2 Çorba kaşığı AtepFıstığı
4 Su bardağı Su (sıcak)
1 Adet Soğan
1 Adet Tavuksuyu Tableti
Yarım demet Maydanoz
1 Çay kaşığı Yenibahar
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Kırmızı pulbiber
Tuz

Yemek Tarifi


Tencereye tereyağını alıp, eritin.
Fıstıkları tereyağında kavurun.
Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin.
Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin.
1-2 Dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin.
1-2 Kez çevirdikten sonra 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuksuyu tabletini ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin.
Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten hemen sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri