Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fıstıklı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Fıstıklı Pilav
Pratik Fıstıklı Pilav Tarifi


Fıstıklı Pilav

Malzemeler


2 Çorba kaşığı Tereyağı
2 Su bardağı Pirinç
3 Çorba kaşığı Dolmalık fıstık
3 Çorba kaşığı Kuş üzümü
2 Çorba kaşığı AtepFıstığı
4 Su bardağı Su (sıcak)
1 Adet Soğan
1 Adet Tavuksuyu Tableti
Yarım demet Maydanoz
1 Çay kaşığı Yenibahar
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Kırmızı pulbiber
Tuz

Yemek Tarifi


Tencereye tereyağını alıp, eritin.
Fıstıkları tereyağında kavurun.
Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin.
Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin.
1-2 Dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin.
1-2 Kez çevirdikten sonra 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuksuyu tabletini ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin.
Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten hemen sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri