Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Etli Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Fırında Etli Pilav
Pratik Fırında Etli Pilav Tarifi


Fırında Etli Pilav (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
150 gr Kuzu Kuşbaşı
100 gr İnce Kıyılmış Mantar
2 Soğan
2 Domates
1 Fincan Süt
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz
Tart malzemesi:
2 Su Bardağı Un
100 gr Margarin
2 Yumurta
1 Limon Suyu
Tuz

Yemek Tarifi


Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dak.
pişirerek pilavı hazırlayın.
Soğuyan iç malzemesini pilava ekleyin.

Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu, tuz ve margarini ekleyin.
Su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamurun yarısını merdane ile açarak altı hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin.

Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın.
Süt ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün ve fırında 20-25 dakika pişirin.

Not: Dilerseniz milföy hamuru veya iki yufka kullanarak aynı tarifi uygulayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Bir tencerede tozşeker, kakao, süt ve unu mikserle 2-3 dakika çırpın.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri