Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Pirinç Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Etli Pirinç Pilavı
Pratik Etli Pirinç Pilavı Tarifi


Etli Pirinç Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı pirinç
2.
5 çorba kaşığı tuz
2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
6.
5 çorba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su

Yemek Tarifi


Pirinci pilav için hazırlayın.
Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın.

Bir tencereye margarini koyup, eritin.
Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.
Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

Tuz ve biberini ekleyin.
2 su bardağı sıcak su ilave edin.
Ateşi kısın.
Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın.
Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin.
Yaklaşık 18-20 dakika, ağır ateşte, pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri