Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Pirinç Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Etli Pirinç Pilavı
Pratik Etli Pirinç Pilavı Tarifi


Etli Pirinç Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı pirinç
2.
5 çorba kaşığı tuz
2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
6.
5 çorba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su

Yemek Tarifi


Pirinci pilav için hazırlayın.
Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın.

Bir tencereye margarini koyup, eritin.
Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.
Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

Tuz ve biberini ekleyin.
2 su bardağı sıcak su ilave edin.
Ateşi kısın.
Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın.
Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin.
Yaklaşık 18-20 dakika, ağır ateşte, pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri