Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erişte Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Erişte Pilavı
Pratik Erişte Pilavı Tarifi


Erişte Pilavı

Malzemeler


2 su bardağı fırınlanmış erişte
Yarım çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz

Yemek Tarifi


Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın.
Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin.
5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Suya erişteyi ilave edin.
Suyunu çektirerek pişirin.
Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün.
Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri