Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erişte Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Erişte Pilavı
Pratik Erişte Pilavı Tarifi


Erişte Pilavı

Malzemeler


2 su bardağı fırınlanmış erişte
Yarım çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz

Yemek Tarifi


Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın.
Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin.
5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Suya erişteyi ilave edin.
Suyunu çektirerek pişirin.
Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün.
Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Şekeri sıcak kahveye ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Her yarım saatte bir karıştırarak buzlukta 3 saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri