Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domatesli Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Domatesli Pilav
Pratik Domatesli Pilav Tarifi


Domatesli Pilav

Malzemeler


400 gr Pirinç
100 gr margarin
200 gr Domates
1 çorba kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın.
Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.
Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın.
Pirinci 2 saat ıslatın.
Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.

Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın.
Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın.
Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın.
Yağın beşte birini küçük bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızınca domatesleri ilave edin.
Sık sık karıştırarak, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.
Et suyunu katın.
Bir taşım kaynatın.
Ateşi iyice kısın.
Domatesleri et suyunda 15 dakika pişirin.

Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun.
Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve domatesli et suyunu ilave edin.
2-3 dakika kaynamaya bırakın.
Kevgirle birkaç kere karıştırın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.

Ateşi iyice kısın.
Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Ocağı kapatın.
Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün.
Kapağı tekrar kapatın.
Domatesli pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin .

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.

Mantarları temizleyip, yıkayarak ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın.

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Un, kakao, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri