Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Domatesli Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Domatesli Pilav
Pratik Domatesli Pilav Tarifi


Domatesli Pilav

Malzemeler


400 gr Pirinç
100 gr margarin
200 gr Domates
1 çorba kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın.
Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.
Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın.
Pirinci 2 saat ıslatın.
Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.

Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın.
Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın.
Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın.
Yağın beşte birini küçük bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızınca domatesleri ilave edin.
Sık sık karıştırarak, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.
Et suyunu katın.
Bir taşım kaynatın.
Ateşi iyice kısın.
Domatesleri et suyunda 15 dakika pişirin.

Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun.
Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve domatesli et suyunu ilave edin.
2-3 dakika kaynamaya bırakın.
Kevgirle birkaç kere karıştırın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.

Ateşi iyice kısın.
Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Ocağı kapatın.
Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün.
Kapağı tekrar kapatın.
Domatesli pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin .

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri