Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Patlıcan Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Cevizli Patlıcan
Pratik Cevizli Patlıcan Tarifi


Cevizli Patlıcan (6 kişilik)

Malzemeler


1 kg patlıcan
4 yemek kaşığı un
750 gr domates
10 diş sarmısak
100 gr ceviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yemek Tarifi


Patlıcanları yuvarlak olarak kesin.
Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın.
Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.
Domatesleri soyup rendeleyin, sarımsakları soyun ve iyice ezin.

Unu zeytinyağında kavurup, içine domates, sarmısak ve tuz katın.
Pütürsüz ve koyu kıvamlı olunca sirke ve dövülmüş ceviz içini ilave edin.

Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine döküp, en üstü kızarıp, kesilicek katılığa ulaşana kadar fırınlayın.
Soğuyunca da dilimlere keserek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa ve taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın.

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri