Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Patlıcan Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Cevizli Patlıcan
Pratik Cevizli Patlıcan Tarifi


Cevizli Patlıcan (6 kişilik)

Malzemeler


1 kg patlıcan
4 yemek kaşığı un
750 gr domates
10 diş sarmısak
100 gr ceviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yemek Tarifi


Patlıcanları yuvarlak olarak kesin.
Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın.
Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.
Domatesleri soyup rendeleyin, sarımsakları soyun ve iyice ezin.

Unu zeytinyağında kavurup, içine domates, sarmısak ve tuz katın.
Pütürsüz ve koyu kıvamlı olunca sirke ve dövülmüş ceviz içini ilave edin.

Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine döküp, en üstü kızarıp, kesilicek katılığa ulaşana kadar fırınlayın.
Soğuyunca da dilimlere keserek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Hem kahvaltı hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Özellikle yemek yapmaya yeni başlayan bekarlara özel. Yumurta, domates, biber olsun yeter...

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri