Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çeşnili Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Çeşnili Pilav
Pratik Çeşnili Pilav Tarifi


Çeşnili Pilav (4 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
1 Salçalık Kırmızı Biber
1 Çarliston Biber
100 gr Mantar
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Domates
6 Siyah Zeytin
Bir Tutam Safran
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın.
Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.

Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun.
Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın.
Ateşten alıp pilava ilave edin.
Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Ramada Plaza İstanbul Otel Pasta Şefi Kamil Ceviz'den taze meyvelerle yapılmış çok basit ve lezzetli bir tart tarifi... Yemesi de bir o kadar keyifli

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri