Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çeşnili Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Çeşnili Pilav
Pratik Çeşnili Pilav Tarifi


Çeşnili Pilav (4 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
1 Salçalık Kırmızı Biber
1 Çarliston Biber
100 gr Mantar
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Domates
6 Siyah Zeytin
Bir Tutam Safran
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın.
Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.

Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun.
Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın.
Ateşten alıp pilava ilave edin.
Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri