Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çeşnili Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Çeşnili Pilav
Pratik Çeşnili Pilav Tarifi


Çeşnili Pilav (4 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
1 Salçalık Kırmızı Biber
1 Çarliston Biber
100 gr Mantar
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Domates
6 Siyah Zeytin
Bir Tutam Safran
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın.
Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.

Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun.
Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın.
Ateşten alıp pilava ilave edin.
Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Azzur Restaurant'ın usta aşçısı yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi dolmasına farklı bir yorum getirdi. Kestaneli hindi sarması ile sofralanız şenlenecek...

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri