Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Büryan Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Büryan
Pratik Büryan Tarifi


Büryan (8 kişilik) (Rumeli Yemeği)

Malzemeler


1,5 kg.
koyun eti
3 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy domates
5,5 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz

Yemek Tarifi


İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.
Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.

Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin.
Sürekli karıştırarak kavurun.

Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın.
Üzerine haşlanmış eti yerleştirin.
Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.

Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın.

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

İftar sofralarınız için osmanlı mutfağından muhteşem bir köfte tarifi. The Marmara Pera'nın usta açşısının bu lezzetine doyamadık...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri